Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Parmak Kebabı
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Parmak Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Parmak Kebabı Tarifi
Malzemeler;
Kebap için:
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gr. jülyen doğranmış antrikot
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 su bardağı su
Sebzeler için:
- 3 tane parmak doğranmış, kızartılmış patlıcan
- 3 tane parmak doğranmış çarliston biber
- 2 tane parmak doğranmış kapya biber
- 6 tane cherry domates
Nasıl Yapılır;
- Sıvı yağ bir tencerede kızdırılır
- Doğranmış jülyen etler eklenir ve kavrulur
- Etler iyice renk aldıktan sonra yemeklik doğranmış soğan eklenir ve karıştırılır
- Soğanlar da kavrulduktan sonra salça ve baharatlar eklenir, güzelce karıştırılır
- Su ilave edilir ve etler yumuşayana kadar pişirilir
- Bir borcama, parmak doğranmış ve kızartılmış patlıcanlar dizilir
- Ortası boş bırakılır
- Parmak doğranmış biberler de patlıcanların üzerine aralıklı olarak dizilir
- Ardından boş kalan kısma etler doldurulur
- En son çeri domatesler eklenerek 185 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir
- Sıcak servis edilir