Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Parmak Kebabı

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Parmak Kebabı
Büşra Ünal Yazar

Parmak Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Parmak Kebabı Tarifi

Malzemeler;

Kebap için:

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gr. jülyen doğranmış antrikot
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 su bardağı su

Sebzeler için:

  • 3 tane parmak doğranmış, kızartılmış patlıcan
  • 3 tane parmak doğranmış çarliston biber
  • 2 tane parmak doğranmış kapya biber
  • 6 tane cherry domates

Nasıl Yapılır;

  • Sıvı yağ bir tencerede kızdırılır
  • Doğranmış jülyen etler eklenir ve kavrulur
  • Etler iyice renk aldıktan sonra yemeklik doğranmış soğan eklenir ve karıştırılır
  • Soğanlar da kavrulduktan sonra salça ve baharatlar eklenir, güzelce karıştırılır
  • Su ilave edilir ve etler yumuşayana kadar pişirilir
  • Bir borcama, parmak doğranmış ve kızartılmış patlıcanlar dizilir
  • Ortası boş bırakılır
  • Parmak doğranmış biberler de patlıcanların üzerine aralıklı olarak dizilir
  •  Ardından boş kalan kısma etler doldurulur
  • En son çeri domatesler eklenerek 185 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir
  • Sıcak servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa