Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Külbastı

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Külbastı
Büşra Ünal Yazar

Kuzu Külbastı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kuzu Külbastı Tarifi

Malzemeler;

  • 500 gram kül bastı
  • Zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Kekik
  • Dövülmüş sarımsak

Nasıl Yapılır;

  • Kekik, karabiber, tuz ve sarımsak birer çay kaşığı olacak şekilde etlerin üstünde gezdirilir
  • Sonra zeytinyağı eklenip marinasyonun ete işlemesi için 1 saat dinlendirilir
  • Kuzu külbastıların her iki tarafı yüksek ateşte beşer dakika pişirilerek mühürlenir
  • İstenilen miktarda tuz ilave edilerek servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa