Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Külbastı
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kuzu Külbastı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kuzu Külbastı Tarifi
Malzemeler;
- 500 gram kül bastı
- Zeytinyağı
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Kekik
- Dövülmüş sarımsak
Nasıl Yapılır;
- Kekik, karabiber, tuz ve sarımsak birer çay kaşığı olacak şekilde etlerin üstünde gezdirilir
- Sonra zeytinyağı eklenip marinasyonun ete işlemesi için 1 saat dinlendirilir
- Kuzu külbastıların her iki tarafı yüksek ateşte beşer dakika pişirilerek mühürlenir
- İstenilen miktarda tuz ilave edilerek servis edilir