Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Kuzu Tandır
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kuzu Tandır Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kuzu Tandır Tarifi
Malzemeler;
- 1 kuzu kol
- 60 gram tereyağı
- 4-5 arpacık soğan
- 1 defne yaprağı
- Tane karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır;
- Tereyağı eritilir kuzu kol tavada önlü arkalı hafif kızartılır ve tencereye aktarılır
- Soğanlar, defne yaprağı ve tane biberler serpiştirip üzerine 2 parmak geçecek kadar su eklenir
- Tuz ile tatlandırılır
- Kısık ateşte 3 saat ya da et iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
- Pişen et fırın kabına aktarılır ve üzeri folyo ile örtülerek 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika daha pişirilir