Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: İşkembe Çorbası
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
İşkembe Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 500 gram koyun veya dana işkembesi
- 1 çorba kaşığı tuz
- 10 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 tane yumurta
- 1 limonun suyu
Üzeri için;
- 50 gram margarin
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sos için;
- 1 tane limonun suyu
- 6 diş ezilmiş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır;
- İşkembeler yıkanır ve 1 çorba kaşığı tuzla ovulup tekrar yıkanır
- Cam bir kaba süt koyulur ve işkembe de sütün içerisine eklenerek yumuşaması için 2 saat bekletilir
- Bu işlemin ardından dinlenmiş işkembeler yıkanıp küçük parçalara doğranır ve tencereye alınır
- 8 su bardağı su ilave edilip yumuşayana kadar 80 dakika pişirilir
- Sıvı yağı tencerede kızdırılıp un ilave edilir
- Un sararıncaya kadar kavrulur
- 2 bardak su işkembelerin suyuna eklenip karıştırılır
- Üzerine tuz serpilip kısık ateşte pişirilir
- Terbiyesi için, yumurta ve limon suyu çırpılır
- Terbiye çorbaya azar azar dökülüp hızla karıştırılır
- Kaynatılıp ocaktan alınır
- Son olarak margarin tavada eritilip toz biber kızdırılır ve çorbanın üzerine gezdirilir
- Sos malzemeleri bir kapta karıştırılır
- Çorba kaselere paylaştırılıp üzerine 1-2 kaşık sos ilave edilir