Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: İşkembe Çorbası

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: İşkembe Çorbası
Büşra Ünal Yazar

İşkembe Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

İşkembe Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 500 gram koyun veya dana işkembesi
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 10 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 tane yumurta
  • 1 limonun suyu

Üzeri için;

  • 50 gram margarin
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sos için;

  • 1 tane limonun suyu
  • 6 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır;

  • İşkembeler yıkanır ve 1 çorba kaşığı tuzla ovulup tekrar yıkanır
  • Cam bir kaba süt koyulur ve işkembe de sütün içerisine eklenerek yumuşaması için 2 saat bekletilir
  • Bu işlemin ardından dinlenmiş işkembeler yıkanıp küçük parçalara doğranır ve tencereye alınır
  • 8 su bardağı su ilave edilip yumuşayana kadar 80 dakika pişirilir
  • Sıvı yağı tencerede kızdırılıp un ilave edilir
  • Un sararıncaya kadar kavrulur
  • 2 bardak su işkembelerin suyuna eklenip karıştırılır
  • Üzerine tuz serpilip kısık ateşte pişirilir
  • Terbiyesi için, yumurta ve limon suyu çırpılır
  • Terbiye çorbaya azar azar dökülüp hızla karıştırılır
  • Kaynatılıp ocaktan alınır
  • Son olarak margarin tavada eritilip toz biber kızdırılır ve çorbanın üzerine gezdirilir
  • Sos malzemeleri bir kapta karıştırılır
  • Çorba kaselere paylaştırılıp üzerine 1-2 kaşık sos ilave edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa