Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Fırında Kuzu Kaburga

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Fırında Kuzu Kaburga
Büşra Ünal Yazar

Fırında Kuzu Kaburga Tarifi, Nasıl Yapılır?

Fırında Kuzu Kaburga Tarifi

Malzemeler;

  • 1.5 kg kuzu kaburga
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır;

  • Yoğurt ve zeytinyağı bir kasede çırpılır
  • Rendelenen soğan, ezilen sarımsak, salça, tuz ve baharatlar ilave edilir, tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırılır
  • Kuzu kaburga etinin üzerine bıçakla kesikler atılır ve sos bir fırça yardımıyla etin üzerine sürülür
  • Soslu et yağlı kağıt ile sarılır ve açılmaması için bir iple bağlanır
  • Buzdolabında iki saat dinlendirilir
  • Dinlenen et, bir fırın tepsisine alınır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirilir
  • Daha sonra fırının derecesi 150 dereceye düşürülür
  • Et iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirilir, Sıcak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa