Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Fırında Kuzu Kaburga
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fırında Kuzu Kaburga Tarifi, Nasıl Yapılır?
Fırında Kuzu Kaburga Tarifi
Malzemeler;
- 1.5 kg kuzu kaburga
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır;
- Yoğurt ve zeytinyağı bir kasede çırpılır
- Rendelenen soğan, ezilen sarımsak, salça, tuz ve baharatlar ilave edilir, tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırılır
- Kuzu kaburga etinin üzerine bıçakla kesikler atılır ve sos bir fırça yardımıyla etin üzerine sürülür
- Soslu et yağlı kağıt ile sarılır ve açılmaması için bir iple bağlanır
- Buzdolabında iki saat dinlendirilir
- Dinlenen et, bir fırın tepsisine alınır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirilir
- Daha sonra fırının derecesi 150 dereceye düşürülür
- Et iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirilir, Sıcak servis yapılır