Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Marinatlı Dana Pirzola
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Marinatlı Dana Pirzola Tarifi, Nasıl Yapılır?
Marinatlı Dana Pirzola Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg dana pirzola
- 4 tane kiraz domates
- Akdeniz yeşillikleri
- 1 tatlı kaşığı taze biberiye
Limon aromalı marinat;
- 2 tane kıyılmış soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 1 demet kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- Tane karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır;
- Öncelikle limon aromalı marinat hazırlanır
- Tüm malzemeler derin bir kapta iyice karıştırılır
- Pirzola etleri bu karışıma eklenir, 1-2 saat bekletilir
- Etler mangalda pişirilir
- Domatesler yıkanır, kuruladıktan sonra mangalda 1-2 dakika pişirilir
- Etler servis tabaklarına alınıp üzerine biberiye serpiştirilir
- Akdeniz yeşillikleri ve domates ile süslenip sıcak servis edilir