Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Marinatlı Dana Pirzola

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Marinatlı Dana Pirzola
Büşra Ünal Yazar

Marinatlı Dana Pirzola Tarifi, Nasıl Yapılır?

Marinatlı Dana Pirzola Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg dana pirzola
  • 4 tane kiraz domates 
  • Akdeniz yeşillikleri
  • 1 tatlı kaşığı taze biberiye

Limon aromalı marinat;

  • 2 tane kıyılmış soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tane karabiber
  • Tuz

Nasıl Yapılır;

  • Öncelikle limon aromalı marinat hazırlanır
  • Tüm malzemeler derin bir kapta iyice karıştırılır
  • Pirzola etleri bu karışıma eklenir, 1-2 saat bekletilir
  • Etler mangalda pişirilir
  • Domatesler yıkanır, kuruladıktan sonra mangalda 1-2 dakika pişirilir
  • Etler servis tabaklarına alınıp üzerine biberiye serpiştirilir
  •  Akdeniz yeşillikleri ve domates ile süslenip sıcak servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa