Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Enginarlı Dana Biftek

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Enginarlı Dana Biftek
Büşra Ünal Yazar

Enginarlı Dana Biftek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Enginarlı Dana Biftek Tarifi

Malzemeler;

  • 400 gram dana biftek
  • 3 tane enginar
  • Yarım limonun suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 30 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Nasıl Yapılır;

  • Enginarlar temizlenip doğranır, bir süre suda bekletilir
  • Etler una bulanır
  • 1 kaşık tereyağı teflon tavada eritilip etler iki taraflı kızartılır
  • Sıcak su ilave edilip kapağı kapatılır ve kısık ateşte 10 dakika pişirilir
  • Enginarlar süzülüp ilave edilir ve 10 dakika daha pişirilir
  • Tuz, karabiber ve pul biber eklenir
  • Maydanoz kıyılıp etin üzerine serpiştirilir
  • Sıcak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa