Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Enginarlı Dana Biftek
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Enginarlı Dana Biftek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Enginarlı Dana Biftek Tarifi
Malzemeler;
- 400 gram dana biftek
- 3 tane enginar
- Yarım limonun suyu
- 3 çorba kaşığı un
- 30 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 3-4 dal maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır;
- Enginarlar temizlenip doğranır, bir süre suda bekletilir
- Etler una bulanır
- 1 kaşık tereyağı teflon tavada eritilip etler iki taraflı kızartılır
- Sıcak su ilave edilip kapağı kapatılır ve kısık ateşte 10 dakika pişirilir
- Enginarlar süzülüp ilave edilir ve 10 dakika daha pişirilir
- Tuz, karabiber ve pul biber eklenir
- Maydanoz kıyılıp etin üzerine serpiştirilir
- Sıcak servis yapılır