Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Pumpum Çorbası
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Pumpum Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pumpum Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı mısır unu
- 5 su bardağı su veya et suyu
- 2 dilim kavurma
- Tuz
Üzeri için;
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır;
- Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyu, mısır unu eklenip karıştırılır
- Kaynayana kadar karıştırılır
- Kavurma tavada 2-3 dakika kavrulur
- Kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine eklenip karıştırılır, Tuzla tatlandırılır
- Yaklaşık 4-5 dakika pişirilir
- Tereyağı ve pul biber sos tenceresinde kızdırılır
- Çorbanın üzerine gezdirilir