Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Pumpum Çorbası

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Pumpum Çorbası
Büşra Ünal Yazar

Pumpum Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Pumpum Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 5 su bardağı su veya et suyu
  • 2 dilim kavurma
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Nasıl Yapılır;

  • Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyu, mısır unu eklenip karıştırılır
  •  Kaynayana kadar karıştırılır
  • Kavurma tavada 2-3 dakika kavrulur
  • Kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine eklenip karıştırılır, Tuzla tatlandırılır
  • Yaklaşık 4-5 dakika pişirilir
  • Tereyağı ve pul biber sos tenceresinde kızdırılır
  •  Çorbanın üzerine gezdirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa