Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Çoban Kavurma
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Çoban Kavurma Tarifi, Nasıl Yapılır?
Çoban Kavurma Tarifi
Malzemeler;
- 800 gram iri parçalı kuzu eti
- 18 arpacık soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 yeşil dolmalık biber
- 1 kırmızı dolmalık biber
- 3 tane domates
- 2 dal taze kekik
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır;
- İlk olarak soğanlar soyulur
- Domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır
- Sarımsaklar temizlenir kıyılır
- Dolmalık biberler temizlenip iri zar şeklinde doğranır
- Sıvıyağı geniş bir tencerede ısıtılır, etler 5-6 dakika kavrulur
- Sırasıyla; soğan, sarımsak, biber ve domatesler ilave edilerek kavurmaya devam edilir
- 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharat eklenip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir, Sıcak servis edilir