Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Çoban Kavurma

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Çoban Kavurma
Büşra Ünal Yazar

Çoban Kavurma Tarifi, Nasıl Yapılır?

Çoban Kavurma Tarifi

Malzemeler;

  • 800 gram iri parçalı kuzu eti
  • 18 arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 3 tane domates
  • 2 dal taze kekik
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır;

  • İlk olarak soğanlar soyulur
  • Domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır
  • Sarımsaklar temizlenir kıyılır
  • Dolmalık biberler temizlenip iri zar şeklinde doğranır
  • Sıvıyağı geniş bir tencerede ısıtılır, etler 5-6 dakika kavrulur
  • Sırasıyla; soğan, sarımsak, biber ve domatesler ilave edilerek kavurmaya devam edilir
  • 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharat eklenip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir, Sıcak servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa