Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Fırında Nuar Tarifi
Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fırında Nuar Tarifi, Nasıl Yapılır?
Fırında Nuar Tarifi
Malzemeler;
- 8 porsiyon büyüklüğünde bütün nuar
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 tane domates
- 1 paket dilimle kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı un
- Yeteri kadar tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır;
- Bütün nuar, sıcak su ile 1,5 saate yakın pişirilir
- Pişmesine yakın patates, havuç, soğan ve domates eklenip bir müddet daha pişirilir
- Kevgir yardımı ile içinden nuar alınıp dilimlenerek (8 parça) cam kaba dizilir
- Aralarına kaşar koyulur
- Et suyundan 2 su bardağı alınır
- Kalan et suyunun içindeki sebzeler blendırdan geçirilir
- Etin üzerine yayılır
- Yağ kızdırılır
- İçine un koyulup kavrulur
- Et suyu ile beşamel sos hazırlanır
- Tuz eklenir
- Cam kabın üzerine dökülür
- Fırına verip üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir