Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Fırında Nuar Tarifi

Bayram demek kalabalık sofralar demek. O kalabalık sofralarda misafirlerinize enfes lezzetler sunmak istiyorsanız bu tarifleri deneyin. işte Kurban Bayramı'nda yapılacak birbirinden lezzetli yemekler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramı Sofranız için Birbirinden Lezzetli Yemekler: Fırında Nuar Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Fırında Nuar Tarifi, Nasıl Yapılır?

Fırında Nuar Tarifi

Malzemeler;

  • 8 porsiyon büyüklüğünde bütün nuar
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 1 paket dilimle kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl Yapılır;

  • Bütün nuar, sıcak su ile 1,5 saate yakın pişirilir
  • Pişmesine yakın patates, havuç, soğan ve domates eklenip bir müddet daha pişirilir
  • Kevgir yardımı ile içinden nuar alınıp dilimlenerek (8 parça) cam kaba dizilir
  •  Aralarına kaşar koyulur
  • Et suyundan 2 su bardağı alınır
  • Kalan et suyunun içindeki sebzeler blendırdan geçirilir
  • Etin üzerine yayılır
  • Yağ kızdırılır
  • İçine un koyulup kavrulur
  • Et suyu ile beşamel sos hazırlanır
  • Tuz eklenir
  • Cam kabın üzerine dökülür
  • Fırına verip üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa