Ketojenik Tarifler: Karnabahar Mantı
Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ketojenik Tarifler: Karnabahar Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Karnabahar Mantı Tarifi
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Nane
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Paket Karnabahar
Karnabahar Mantı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharlar buharda pişirilir
- Pişirme suyuna biraz tuz eklenir
- Sarımsak rendelenir ve yoğurt ile karıştırılır
- Sos için salça, zeytinyağı ve nane kavurulur
- Pişen karnabaharın üzerine yoğurt karışımı ve sosu ilave edilir