Ketojenik Tarifler: Ketojenik Sebze Suyu
Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ketojenik Tarifler: Ketojenik Sebze Suyu Tarifi, Nasıl Yapılır?
Ketojenik Sebze Suyu Tarifi
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 20 Su Bardağı
- 2 Demet Maydanoz
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Tane Kuru Soğan
- 7 Adet Tane Karabiber
- 2 Dal Taze Kekik
- 1 Tane Kereviz Sapı
- 1 Tane Rezene
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 Tane Pırasa
Ketojenik Sebze Suyu Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzeler temizlenir ve büyük parçalar halinde kesilir
- Büyük bir tencereye zeytinyağı koyulur ve ısıtılır
- Maydanoz sapları ve kereviz yaprakları hariç tüm malzeme tencereye alınır ve 2-3 dakika sotelenir
- Üzerine su, tuz ve karabiber eklenir
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 40-50 dakika süreyle pişirilir
- Maydanoz sapı ve kereviz yaprakları eklenerek soğumaya bırakılır
- Soğuduktan sonra bir süzgeçten geçirilir ve servis edilir