Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Islak Kek Tarifi
Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Islak Kek Tarifi, Nasıl yapılır?Glutensiz Islak Kek Tarifi
Malzemeler;
- 2 su bardağı glutensiz un
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 ½ su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Glutensiz Islak Kek Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtalar krema kıvamı alana kadar karıştırılır, yağ, süt ve kakao ilave edilir
- Mikserden geçirilir
- Karışımdan bir bardak kenara ayrılır
- Kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilya eklenerek, karıştırmaya devam edilir
- Malzemeler tamamen karışınca yağlanan kek kalıbına alınır
- Önceden ısıtılan 180°C’lik fırına sürülür ve 30 dakika pişirilir
- Kek hafif ılınınca kabından çıkarılır, üzerine yapım aşamasında ayrılan kakaolu sos dökülür ve dilimlenerek servis edilir