Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Kakaolu Pasta Tarifi
Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Kakaolu Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır?Glutensiz Kakaolu Pasta Tarifi
Malzemeler;
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 ½ su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 ½ su bardağı glutensiz un
Kreması için;
- 1 ½ su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı glutensiz un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Glutensiz Kakaolu Pasta Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kapta sırasıyla yumurta ve şeker çırpılır
- Üzerine süt ve zeytinyağı eklenerek çırpmaya devam edilir
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenir ve tüm malzemeler birbiri içine geçerek iyice karıştırılır
- Fırın kabı yağlanır, karışımı dökülerek 180°C’de ısıtılan fırına sürülür
- 25-30 dakika kadar pişirilir, Kek soğumaya alınır ve krema hazırlanır
- Krema için gerekli tüm malzeme ocağa alınır kaynayana kadar karıştırılır
- Kekin üst kısmı bir kaşıkla oyulur krema doldurulur
- Dilerseniz kremanın üzerine muz ya da çilek dilimleri yerleştirilebilir
- Kekin üst kısmından alınan parça mikserden geçirilerek toz haline getirilir ve kremanın üzeri örtülür
- Yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletilir ve soğuk olarak servis edilir