MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kıymalı Kabak Dolması Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 4 orta boy kabak
- 1 domates
- 1 soğan
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 30 gr tereyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım demet dereotu
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 kahve fincanı su
- Tuz
- karabiber
Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
- Pirinç bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletilip süzülür
- Soğan soyulup kıyılır, Dereotu temizlenip kıyılır
- Kabaklar alacalı soyulur
- Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesilip içleri çıkarılır
- Çıkarılan kabak içleri zar şeklinde doğranır, bir kaba alınır
- Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharat eklenir yoğurulur
- En son olarak pirinç ilave edilip tahta bir kaşıkla karıştırılır
- Hazırlanan iç malzeme kabakların içine paylaştırılır
- Üzerlerini kapatmak için domatesler kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesilir
- Domatesler kapak olarak yerleştirilip tencereye dizilir
- Tencerenin kenarından iki çay bardağı su eklenir
- Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir
- Ocaktan alınıp sıcak servis yapılır