MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Tom Yum Çorbası Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Tom Yum Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 12 adet karides
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 4 adet levrek fileto
- 6 su bardağı balık suyu
- 4-5 diş sarımsak
- 200 gram taze istiridye mantarı
- 20 gram zencefil ( taze)
- 1 demet taze kişniş
- 6 dal limon otu
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
Tom Yum Çorbası Nasıl Yapılır?
- Soğanlar küp şeklinde doğrandıktan sonra sarımsaklar ince ince kıyılır
- Sıvı yağ eklenen bir tavada soğan ve sarımsaklar kavurulur
- Zencefil, pul biber ve mantarlar ilave edilir
- Soteleme işleminin ardından balık suyu ilave edilir
- Kaynamasına yakın limon suyu, tuz ve karabiber eklenir
- Küp küp doğranan levrek filetolar ilave edilir
- Ayıklanmış karidesler de katılır
- Karidesler yumuşayıncaya kadar pişirilir
- Kişniş ve limon otu eklenip ocaktan alınır, Tom Yum çorbası servise hazır.