MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Fırında Mezgit Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fırında Mezgit Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 5-6 adet kuru defne yaprağı
- 1 adet limon
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1'er tatlı kaşığı tuz ve pul biber
- 5 dal reyhan
- 5 adet köy biberi
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 5 adet mezgit
- 4 adet çipura
Fırında Mezgit Nasıl Yapılır?
- Domates, biber ve soğanlar halka şeklinde doğranır
- Kenarlarına reyhan serpiştirilir
- Balıklar geniş bir kabın içerisine alınır
- Baharat ve sıvı yağ ile harmanlanır
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir
- Üzeri yağlı kâğıt ile kapatılır
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir
- Defne yaprağı ve limon ile servis edilir