MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Gyoza (Japon Manısı) Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gyoza (Japon Manısı) Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Hamur için:
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı için:
- 250 gram yağsız kıyma
- 2 adet lahana yaprağı
- 100 gram mantar
- Yarım havuç
- 1 yemek kaşığı yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı karabiber
Pişirmek için:
- Birkaç yemek kaşığı susam yağı
- Bir çay bardağı kadar sıcak su
Sos için:
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı limon suyu
- 5 yemek kaşığı soya sosu
Gyoza (Japon Manısı) Nasıl Yapılır?
- Tuz sıcak suda iyice eritilir
- Un derin bir karıştırma kabına alınır ve tuzlu sıcak su azar azar eklenerek bir spatula ile iyice karıştırılır
- Ardından eller unlanır ve hamur kıvam alıncaya kadar yoğurulur
- Hamur iki eşit parçaya ayrılıp streç filmle kaplanarak 20 dakika dinlenmeye bırakılır
- Tarifin iç harcının hazırlanması için havuç ve taze zencefil rendelenir
- İncecik kıyılan lahana eklenip hafifçe tuzlanır ve bir kenara alınır
- Mantar ve yeşil soğan minik minik doğranır zeytinyağında sotelenir
- Sebzeler suyunu salınca ocaktan alınıp süzülür
- Havuç ve lahanalı sebze karışımı iyice sıkılarak süzülür
- İki sebze karışımı bir araya getirilip iyice karıştırılır
- Kıyma, soya sosu ve baharatlar da eklenip karıştırılan iç harcı artık hazır
- Dinlenen hamurlardan biri ince bir rulo hâline getirilip 15 eşit parçaya bölünür
- Tüm parçalar düz bir tabağa alınıp hamurların üzerine nemli bir bez örtülür
- Hamur dilimleri iyice açılıp bir bardak yardımıyla daire şeklinde kesilir
- Hamurun üstüne iç harçtan koyulur ve parça yarım daire şeklinde dikkatlice kapatılır
- Bir tavanın zemini susam yağıyla kaplanır ve gyoza'lar birbirlerine değmeyecek şekilde dizilir
- Tavanın kapağı kapatılıp hafif yüksek ateşte gyoza'ların tabanının 5-6 dakika kızarması beklenir
- Tabanları kızarınca tavanın altı kısılır, bir çay bardağı sıcak su dikkatlice eklenir
- Tava buharını kaybetmeden tavanın kapağı tekrar kapatılır
- Gyoza'lar orta ateşte 3-4 dakika kadar haşlanır, ocak kapatılır
- Sos için; 2 yemek kaşığı susam bir tavada hafifçe kavrulur ve havan içerisine alınır
- Üzerine diğer sos malzemeleri de eklenip, eze eze iyice karıştırılır
- Gyoza'lar bir servis tabağına alınıp yanında sosla servis edilir