MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Empanadas Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Empanadas Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 75 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1/2 su bardağı
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 200 gram az yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
- 10 dal maydonoz
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzerine:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı su
Empanadas Nasıl Yapılır?
- Hamuru için ilk önce su, yumurta ve sirke aynı yerde çırpılır
- Buzdolabında bekletilmiş tereyağı küp şeklinde kesilir
- Derince bir karıştırma kabına kesilmiş tereyağı, elenmiş un ve tuz alınır
- Kabın içindeki un ve tereyağı karışımının ortası açılır yumurta eklenir
- Yumurtayla beraber kabın içindeki tüm malzeme belli bir kıvama gelene kadar karıştırılır
- Birazcık unlanmış tezgahın üzerinde hamur yoğurulur ve streç filme sarılıp 40-45 dakikaya kadar buzdolabında dinlendirilir
- Kuru soğanlar iç harcı için ufak parçalar halinde doğranır
- Dolmalık biberler ortadan ikiye ayırılır, çekirdekleri çıkarılır ve soğanların büyüklüğünde doğranır
- Ayçiçek yağı dökülmüş bir tavada soğanlar azcık renk alana kadar sotelenir
- Kıyma, soğanlarla birlikte suyunu çekene kadar kavrulur
- Üstüne doğranmış biberler, tuz ve karabiber eklenir
- Küçük doğranmış maydanozlar tavaya eklenip ocağın altı kapatılır
- Bu iç harcı bir süre soğuması için bekletilir
- Dinlendirilmiş hamur küçük bezeler haline getirilir
- Unlanmış bir tezgahın üzerine hamur yuvarlak bir şekilde açılır
- Açılan hamurların içine soğumuş iç harcın bir kısmından koyulur ve üzeri kapatılır
- Bu işlem tüm açılan hamurlara uygulanır
- Hazırlanan hamurlar, aralarında boşluk olacak şekilde fırın tepsisine koyulur
- Bir kapta çırpılmış yumurta ve suyu hamurların üzerine sürülür
- 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakikaya yakın pişirilir