MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Pratik İmambayıldı Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Pratik İmambayıldı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 8 orta boy patlıcan
- 4 soğan
- 12 diş sarımsak
- 3 domates
- 4 sivri biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 kesme şeker
- 2 su bardağı sıcak su
Domates sos için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Kızartmak için:
- Ayçiçek yağı
Üzeri için:
- Maydanoz yaprakları
Pratik İmambayıldı Nasıl Yapılır?
- Sap kısımları kesilmeyen patlıcanlar, zebra deseni şeklinde soyulur ve acısı alınmak üzere 10 dakika tuzlu suda bekletilir
- Tuzlu sudan alınan patlıcanlar kağıt havlu ile kurulanır
- Soğanlar piyazlık, domatesler küp şekilde doğranır
- Sarımsaklar ayıklanır ve biberler ince ince doğranır
- Tavada ısıtılan zeytinyağının üstüne soğan ve tuz ilave edilerek sotelenir
- Üstüne domates, sarımsak, şeker, biber ve karabiber eklenir, Kısık ateşte 10 dakika pişirilir
- Patlıcanlar tavada ısıtılan ayçiçek yağında önlü arkalı hafif bir şekilde kızartılır
- Kızaran patlıcanlar yağları alınmak üzere kağıt havlu üstüne alınır
- Yayvan bir tencere üstüne alınan patlıcanların orta kısımları bıçakla kesilerek açılır ve içine hazırlanan harçlardan paylaştırılır
- Tencereye 2 su bardağı sıcak su eklenir ve kapağı kapatılır
- 20 dakika kısık ateşte patlıcanlar suyu çekene kadar pişirilir
- Rendelenmiş domates ve salça tavada ısıtılmış zeytinyağında bir taşım kaynatılır
- Servis tabağının altına domates sosu dökülür ve üzerine patlıcanlar eklenir
- Daha sonra patlıcanların üstü kıyılmış maydanoz ile süslenir
Pratik İmambayıldı'nın Püf Noktaları:
- Patlıcanlar soyulduktan sonra tuzlu suda bekletilmesi imambayıldının lezzetli olması için önemli bir detaydır.
- Acı patlıcan yemeğin tadını bozacaktır
- İmambayıldı, karnıyarık değildir.
- İç harcında kullanılan soğan, sarımsak ve domates, yemeğin kıymalı yapılan karnıyarıktan ayrılmasını sağlar.