MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Pratik İmambayıldı Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Pratik İmambayıldı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Pratik İmambayıldı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 8 orta boy patlıcan
  • 4 soğan
  • 12 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kesme şeker
  • 2 su bardağı sıcak su

Domates sos için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için:

  • Maydanoz yaprakları

Pratik İmambayıldı Nasıl Yapılır?

  • Sap kısımları kesilmeyen patlıcanlar, zebra deseni şeklinde soyulur ve acısı alınmak üzere 10 dakika tuzlu suda bekletilir
  • Tuzlu sudan alınan patlıcanlar kağıt havlu ile kurulanır
  • Soğanlar piyazlık, domatesler küp şekilde doğranır
  • Sarımsaklar ayıklanır ve biberler ince ince doğranır
  • Tavada ısıtılan zeytinyağının üstüne soğan ve tuz ilave edilerek sotelenir
  • Üstüne domates, sarımsak, şeker, biber ve karabiber eklenir, Kısık ateşte 10 dakika pişirilir
  • Patlıcanlar tavada ısıtılan ayçiçek yağında önlü arkalı hafif bir şekilde kızartılır
  •  Kızaran patlıcanlar yağları alınmak üzere kağıt havlu üstüne alınır
  • Yayvan bir tencere üstüne alınan patlıcanların orta kısımları bıçakla kesilerek açılır ve içine hazırlanan harçlardan paylaştırılır
  • Tencereye 2 su bardağı sıcak su eklenir ve kapağı kapatılır
  • 20 dakika kısık ateşte patlıcanlar suyu çekene kadar pişirilir
  • Rendelenmiş domates ve salça tavada ısıtılmış zeytinyağında bir taşım kaynatılır
  • Servis tabağının altına domates sosu dökülür ve üzerine patlıcanlar eklenir
  •  Daha sonra patlıcanların üstü kıyılmış maydanoz ile süslenir

Pratik İmambayıldı'nın Püf Noktaları:

  • Patlıcanlar soyulduktan sonra tuzlu suda bekletilmesi imambayıldının lezzetli olması için önemli bir detaydır. 
  • Acı patlıcan yemeğin tadını bozacaktır
  • İmambayıldı, karnıyarık değildir. 
  • İç harcında kullanılan soğan, sarımsak ve domates, yemeğin kıymalı yapılan karnıyarıktan ayrılmasını sağlar.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa