MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Paris-Brest Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Paris-Brest Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Hamuru için:
- 100 gram süt
- 100 gram su
- 150 gram tereyağı
- 200 gram un
- 4 yumurta
Pastacı Kreması için:
- 250 gram süt
- 45 gram toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çubuk vanilya
- 30 gram nişasta
- 100 ml süt kreması
Pralin için:
- 50 gram toz şeker
- 50 gram fındık unu
- 4 yemek kaşığı süt kreması
Paris-Brest Nasıl Yapılır?
- Hamur için su, tereyağı ve süt bir tencereye alınıp orta ateşte yağ eriyene kadar karıştırılır
- Un da eklenip topaklanmaması için aralıksız karıştırılır
- Hamur toparlanmaya başladığında ocağın altı kısılır ve tenceredekileri karıştırmaya devam edilir
- Malzemeler tencereye yapışmıyorsa ocaktan alınır
- Hamur mikserle çırpılırken yumurtalar tek tek eklenir
- Bu aşamada yumurtalar aralıksız çırpılmalı
- Hamur 1,5 cm genişliğinde bir duy takılan sıkma torbasına alınır
- Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir, hamurla 8 cm çapında çemberler çizilir
- Hamur, piştikçe 2-3 kat kadar hacim alacağından çemberlerin arasında üçer santim mesafe olması önemli!
- Ardından çemberlerin üzerine file badem serpiştirilir
- Hamur önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 8 dakika pişirildikten sonra sıcaklık 180'e düşürülür ve hamurlar 10 dakika daha pişirilir
- Pişen hamurlar bir kenarda iyice soğutulduktan sonra enine ikiye bölünür
- Krema için; süt, bir tencereye alınır ve şekerin yarısı eklenip eritilir
- Bir kap içerisinde şekerin diğer yarısı, yumurtanın sarısı ve nişasta çırpılır
- Ocaktaki şekerli sütten biraz alınır, bu karışıma eklenip karışım ılıtılır
- Ardından nişastalı karışım da süte eklenir
- Sürekli karıştırılan krema, kıvam alınca bir kenarda soğumaya bırakılır
- Pralin'i hazırlamak için; bir sos tenceresine şeker alınır ve karamelize olana kadar eritilir
- Fındık unu eklenip hızlıca karıştırılır
- Karıştırma hızı azaltılmadan süt kreması da tencereye eklenir ve malzemeler biraz karıştırılıp ocak kapatılır
- Soğuyan pasta kremasına kontrollü bir şekilde üç kaşık pralin eklenir ve onlar iyice çırpılır
- Oda sıcaklığına gelince üzeri kremayla temas edecek şekilde bir streç filmle sarılır ve buzdolabına koyulur
- Buzdolabında iyice soğuyan krema çıkarılıp mikserle çırpılır
- Ayrı bir kapta süt kreması çırpılıp pasta kremasına eklenir ve üç dakika daha çırpılır
- Bir sıkma torbasına tırtıklı duy takılıp krema torbanın içine alınır
- İkiye bölünen Paris-Brest hamurlarının tabanına kremadan sıkılıp üzerine diğer parça koyulur
- Pudra şekeriyle süslenerek servis edilir