MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Batırık Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Batırık Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince esmer bulgur
- ½ çay bardağı Tahin
- 1 çay bardağı kavrulmuş Yerfıstığı
- 1 Çorba kaşığı biber salçası
- Kuru domates
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane domates
- 2 tane salatalık
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 2 tane yeşil biber
- 3 yaprak marul
- 3 tane taze soğan
- Lahana
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- ½ çay bardağı limonsuyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 5-6 su bardağı soğuk su
- 2 çay bardağı sıcak su
- Nar ekşisi
- Tuz
Batırık Nasıl Yapılır?
- Tüm sebzeler yıkanır
- Tahin küçük bir teflon tavaya alınıp hafif kavrulur
- Bulgur 1,5 çay bardağı sıcak su ile ıslatılır
- Yer fıstığı robottan geçirilir
- Tahin, bulgur, yer fıstığı, kimyon derin yoğurma kabında kaşıkla karıştırılır
- Tüm sebzeler en ince boyutta ve küçük boyutta doğranır
- Salatalıklar cacıklık, domatesler minik küp, biber, taze soğanlar, nane maydanoz, marul ince kıyılır
- Bulgur karışımına kuru soğan rendelenir, salça eklenir
- Karışım 1-2 dakika birer tutam nane ve maydanozla yoğurulur
- Sebzeler hırpalanmadan şu sıra ile eklenir; Yeşil biber ,taze soğan, nane, maydanoz, domates, salatalık.
- Zeytinyağı limon suyu, pul biberi, tuz, nar ekşisi eklenir
- Elle hafifçe karıştırılır
- Batırık susuz tüketilmek isteniyorsa kısır halindeyken bir tabağa ayrılır, kalanı soğuk suyla sulandırılır
- Tamamının sulanması için 5-6 bardak su eklenir
- Çukur tabağa alınan batırık ince kıyılmış marul veya lahana eklenerek servis edilir