MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Antalya Piyazı Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Antalya Piyazı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Antalya Piyazı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 500 gram çandır fasulyesi yada küçük taneli kuru fasulye
  • 4 tane orta boy domates
  • 6 tane haşlanmış yumurta
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • ½ demet maydanoz

Sosu için:

  • 1su bardağı tahin
  • 1 tane taze sıkılmış limon suyu
  • 5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı kimyon

Antalya Piyazı Nasıl Yapılır?

  • Ayıklanmış kuru fasulyeler bir gece önceden ılık suya basılır
  • Ilık suda şişen kuru fasulyelerin suyu süzdürülür, derin bir tencereye alınır
  • Üzerini iki-üç parmak kalınlığında geçecek kadar su eklenen fasulyeler orta ateşte haşlanır
  • Fasulyelerin diriliğinin gittiğinden emin olunur
  • Piyazın sosunu hazırlamak için; tahin derin bir karıştırma kabına alınır
  • Taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı, kimyon ve tuz eklenip karıştırılır
  • Sosun akışkan bir kıvama gelmesi için azar azar ılık su eklenir
  • Erimiş dondurma kıvamına gelene kadar su ilave etmeye devam edilir
  • Kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır
  • Uç kısımları alınan domatesler iri küpler halinde kesilir
  • Katı bir kıvam alana kadar haşlanan yumurtalar, kabukları soyulduktan sonra dilimlenir
  • Haşlanmış kuru fasulye servis tabağına alınır
  • Tahinli sostan gezdirilir
  • Doğranmış kuru soğan, domates küpleri ve yumurta dilimleriyle süslenip kalan sos katılır
  • İncecik kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süslenip arzuya göre sirke ve zeytinyağı ilavesiyle servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa