MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Antalya Piyazı Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Antalya Piyazı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 500 gram çandır fasulyesi yada küçük taneli kuru fasulye
- 4 tane orta boy domates
- 6 tane haşlanmış yumurta
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- ½ demet maydanoz
Sosu için:
- 1su bardağı tahin
- 1 tane taze sıkılmış limon suyu
- 5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı kimyon
Antalya Piyazı Nasıl Yapılır?
- Ayıklanmış kuru fasulyeler bir gece önceden ılık suya basılır
- Ilık suda şişen kuru fasulyelerin suyu süzdürülür, derin bir tencereye alınır
- Üzerini iki-üç parmak kalınlığında geçecek kadar su eklenen fasulyeler orta ateşte haşlanır
- Fasulyelerin diriliğinin gittiğinden emin olunur
- Piyazın sosunu hazırlamak için; tahin derin bir karıştırma kabına alınır
- Taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı, kimyon ve tuz eklenip karıştırılır
- Sosun akışkan bir kıvama gelmesi için azar azar ılık su eklenir
- Erimiş dondurma kıvamına gelene kadar su ilave etmeye devam edilir
- Kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır
- Uç kısımları alınan domatesler iri küpler halinde kesilir
- Katı bir kıvam alana kadar haşlanan yumurtalar, kabukları soyulduktan sonra dilimlenir
- Haşlanmış kuru fasulye servis tabağına alınır
- Tahinli sostan gezdirilir
- Doğranmış kuru soğan, domates küpleri ve yumurta dilimleriyle süslenip kalan sos katılır
- İncecik kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süslenip arzuya göre sirke ve zeytinyağı ilavesiyle servis edilir