MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kadayıf Dolması Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kadayıf Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 400 gr. tel kadayıf
- 5 tane yumurta
- 200 gram ceviz içi
- 2,5 su bardağı ayçiçeği yağı
Şerbeti için:
- 500 ml su
- 750 gr. toz şeker
- 1 yemek kaşığı limonun suyu
Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbet yapılır
- Geniş bir kapta toz şeker ve su karıştırılır
- Orta ateşte şeker eriyene kadar kaynatılır
- 15 dakika kaynatıldıktan sonra limon suyu ilave edilir ve ocaktan alınır
- Tel kadayıflar elle nazikçe açılır
- Yumurta büyüklüğünde öbeklere ayrılır
- Dikdörtgen şeklinde açılan tel kadayıfların orta kısımlarına ceviz içi yerleştirilir
- Kenar kısımları içe doğru katlanır ve rulo şeklinde sarılır
- Kadayıflar bitene kadar aynı işlem uygulanır
- Geniş bir kasede yumurtalar çırpılır
- Ayçiçek yağı derin bir tencerede kızdırılır
- Kadayıflar tek tek yumurtaya bulanır ve iyice kızartılır
- Kızaran kadayıflar kevgir yardımı ile alınır ve soğuyan şerbetin içerisine atılır
- Hemen ardından servis edilir