Evde Mayaladığınız Yoğurtla Yapacağınız Enfes Meze Tarifleri: Köpoğlu Tarifi
Yoğurt mayalama işlemi sütte bulunan laktoz adlı şekerin, yoğurt bakterileri olan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus gibi probiyotik bakteriler tarafından fermantasyon yoluyla laktik aside dönüşmesiyle gerçekleşir. Mayalanmış yoğurt tüketmek, sindirim kolaylığına ve güçlü bağırsaklara sahip olmamızı sağlar. İşte evde mayalanan yoğurtla yapılan enfes mezeler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Evde yapılan yoğurt, canlı probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler sindirim sisteminin sağlığını korumak ve bağışıklık sistemini desteklemek için faydalıdır. Yani evinizde yapacağınız yoğurtla hem sağlıklı hem de lezzetli bir yoğurt elde edeceksiniz.
Bu lezzetli yoğurttan enfes mezeler yapmaya ne dersiniz?
Köpoğlu Tarifi
Malzemeler:
- 2 tane orta boy patlıcan
- 2 tane çarliston biber
- Zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tane etli kırmızı biber
- 1,5 su bardağı süzme sarımsaklı yoğurt
- 4 tane kabukları soyulmuş küp doğranmış domates
- Tuz
Nasıl Yapılır:
- Patlıcanlar alaca soyulup yıkanır, küp küp doğranıp tuzlu suda bir süre bekletilir
- Biberler yıkanıp doğranır, zeytinyağı konulmuş tavaya önce patlıcanlar eklenir
- Bir süre kızartılır ve ardından biberler eklenerek iyice yumuşayana kadar kızartılır
- Kızaran patlıcan ve biberler havlu kağıdın üzerine alınır ve fazla yağının süzülmesi sağlanır
- Diğer yandan kızartma tavasında kalan yağa 2 diş sarımsak dilimlenerek eklenir
- Birkaç dakika sotelendikten sonra kabukları soyulup küp şekilde doğranmış domatesler eklenir
- Eriyip sos haline gelince ateşin altı kapatılıp bir kenara alınır
- Biber ve patlıcanlar soğuyunca sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırılır
- Servis edilecek kaba koyulur, üzerine domates sosu eklenip, servis edilir