Evde Mayaladığınız Yoğurtla Yapacağınız Enfes Meze Tarifleri: Cevizli Kereviz Salatası Tarifi
Yoğurt mayalama işlemi sütte bulunan laktoz adlı şekerin, yoğurt bakterileri olan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus gibi probiyotik bakteriler tarafından fermantasyon yoluyla laktik aside dönüşmesiyle gerçekleşir. Mayalanmış yoğurt tüketmek, sindirim kolaylığına ve güçlü bağırsaklara sahip olmamızı sağlar. İşte evde mayalanan yoğurtla yapılan enfes mezeler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Evde yapılan yoğurt, canlı probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler sindirim sisteminin sağlığını korumak ve bağışıklık sistemini desteklemek için faydalıdır. Yani evinizde yapacağınız yoğurtla hem sağlıklı hem de lezzetli bir yoğurt elde edeceksiniz.
Bu lezzetli yoğurttan enfes mezeler yapmaya ne dersiniz?
Cevizli Kereviz Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 2 orta boy kereviz
- 1/3 su bardağı bardağı ceviz
- 2 kaşık mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1/3 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1/5 su bardağı su
- 1 limonun suyu
Nasıl yapılır:
- Kereviz sosu için: Süzme yoğurdu çok az suyla açılır
- İçerisine mayonez, tuz, sarımsak püresi, zeytinyağı eklenir ve karıştırılır
- Kerevizler soyulur ve rendelenir
- Rendelenmiş kereviz, dövülmüş ceviz ve yoğurtlu sos bir kapta harmanlanır
- Servis edilecek kaba yayılır
- Üzerine maydanoz, pul biber serpilerek servis edilir
NOT: Kerevizler soyulduktan sonra limonlu suda bekletilmeli, aksi taktirde kararır