Evde Mayaladığınız Yoğurtla Yapacağınız Enfes Meze Tarifleri: Nuraniye Tarifi

Yoğurt mayalama işlemi sütte bulunan laktoz adlı şekerin, yoğurt bakterileri olan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus gibi probiyotik bakteriler tarafından fermantasyon yoluyla laktik aside dönüşmesiyle gerçekleşir. Mayalanmış yoğurt tüketmek, sindirim kolaylığına ve güçlü bağırsaklara sahip olmamızı sağlar. İşte evde mayalanan yoğurtla yapılan enfes mezeler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Evde Mayaladığınız Yoğurtla Yapacağınız Enfes Meze Tarifleri: Nuraniye Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Evde yapılan yoğurt, canlı probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler sindirim sisteminin sağlığını korumak ve bağışıklık sistemini desteklemek için faydalıdır. Yani evinizde yapacağınız yoğurtla hem sağlıklı hem de lezzetli bir yoğurt elde edeceksiniz. 

Bu lezzetli yoğurttan enfes mezeler yapmaya ne dersiniz?

Nuraniye Tarifi

  • 1 kase yoğurt 
  • 4 büyük boy kabak
  • 1 su bardağı kadar pirinç
  • 1 çay bardağı dolusu zeytinyağı
  • 1 demet taze soğan
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • 4-5 diş sarımsak 
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Su

Nasıl Yapılır:

  • Kabaklar temizlenip küçük küçük doğranır
  • Taze soğanlar küçük küçük doğranır
  • Maydanozlar ve dereotları ince ince kıyılır
  • Taze soğanlar zeytinyağı ile kavurulur ve üzerine rendelenmiş kabaklar ilave edilip biraz daha kavurulur
  • Daha sonra pirinç ve su eklenir
  • Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu ilave edilir
  • Suyunu çekene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlanıp mezenin üzerine dökülür
  • Tuz ilave edilir
  • Hazırlanan yağlı sos üzerine dökülerek servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa