Evde Mayaladığınız Yoğurtla Yapacağınız Enfes Meze Tarifleri: Yoğurtlu Semizotu Tarifi
Yoğurt mayalama işlemi sütte bulunan laktoz adlı şekerin, yoğurt bakterileri olan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus gibi probiyotik bakteriler tarafından fermantasyon yoluyla laktik aside dönüşmesiyle gerçekleşir. Mayalanmış yoğurt tüketmek, sindirim kolaylığına ve güçlü bağırsaklara sahip olmamızı sağlar. İşte evde mayalanan yoğurtla yapılan enfes mezeler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Evde yapılan yoğurt, canlı probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler sindirim sisteminin sağlığını korumak ve bağışıklık sistemini desteklemek için faydalıdır. Yani evinizde yapacağınız yoğurtla hem sağlıklı hem de lezzetli bir yoğurt elde edeceksiniz.
Bu lezzetli yoğurttan enfes mezeler yapmaya ne dersiniz?
Yoğurtlu Semizotu Tarifi
- 1 bağ semizotu
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Nasıl Yapılır:
- Semizotu yıkanıp süzülür
- Yaprakları ayrılıp tüm olarak kullanılır
- Sapları küçük küçük doğranır
- Sarımsaklar bir miktar tuz ile ezilerek yoğurtla karıştırılır
- İçerisine semizotu yaprakları ve doğranan saplar eklenip karıştırılır
- Üzerine zeytinyağı gezdirilir