Evde Mayaladığınız Yoğurtla Yapacağınız Enfes Meze Tarifleri: Yoğurtlu İç Bakla Tarifi

Yoğurt mayalama işlemi sütte bulunan laktoz adlı şekerin, yoğurt bakterileri olan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus gibi probiyotik bakteriler tarafından fermantasyon yoluyla laktik aside dönüşmesiyle gerçekleşir. Mayalanmış yoğurt tüketmek, sindirim kolaylığına ve güçlü bağırsaklara sahip olmamızı sağlar. İşte evde mayalanan yoğurtla yapılan enfes mezeler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Evde Mayaladığınız Yoğurtla Yapacağınız Enfes Meze Tarifleri: Yoğurtlu İç Bakla Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Evde yapılan yoğurt, canlı probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler sindirim sisteminin sağlığını korumak ve bağışıklık sistemini desteklemek için faydalıdır. Yani evinizde yapacağınız yoğurtla hem sağlıklı hem de lezzetli bir yoğurt elde edeceksiniz. 

Bu lezzetli yoğurttan enfes mezeler yapmaya ne dersiniz?

Yoğurtlu İç Bakla Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram iç bakla
  • 1 buçuk su bardağı süzme yoğurt
  • Dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Nasıl Yapılır:

  • İç baklalar haşlanır
  • Geniş bir kaseye yoğurt alınır, sarımsak rendelenir, tuz eklenir
  • Servis tabağına haşlanan baklalar koyulup üzerine yoğurt dökülür
  • Tavada tereyağı eritilir
  • Üzerine pul biber serpilip, yoğurdun üzerinde gezdirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa