Evde Mayaladığınız Yoğurtla Yapacağınız Enfes Meze Tarifleri: Ispanak Borani Tarifi
Yoğurt mayalama işlemi sütte bulunan laktoz adlı şekerin, yoğurt bakterileri olan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus gibi probiyotik bakteriler tarafından fermantasyon yoluyla laktik aside dönüşmesiyle gerçekleşir. Mayalanmış yoğurt tüketmek, sindirim kolaylığına ve güçlü bağırsaklara sahip olmamızı sağlar. İşte evde mayalanan yoğurtla yapılan enfes mezeler...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Evde yapılan yoğurt, canlı probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler sindirim sisteminin sağlığını korumak ve bağışıklık sistemini desteklemek için faydalıdır. Yani evinizde yapacağınız yoğurtla hem sağlıklı hem de lezzetli bir yoğurt elde edeceksiniz.
Bu lezzetli yoğurttan enfes mezeler yapmaya ne dersiniz?
Ispanak Borani Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg ıspanak
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane kuru soğan
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- Nane / Kırmızı toz biber
- Tereyağı
Nasıl yapılır:
- Yemeklik doğranan soğan yağ ile birlikte kavrulur
- Üzerine yıkanıp doğranan ıspanak eklenir ve suyunu çekene kadar kavrulur
- Suyunu çektikten sonra tuz ilave edilir, birkaç dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır
- Bir kabın içerisinde süzme yoğurt, yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır
- Soğuyan ıspanakla birlikte karıştırılır
- Üzerine tereyağı kızdırılır
- İsteğe bağlı kızdırılan nane veya kırmızı toz biber ile servis edilir