Osmanlı Mutfağı: Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi
Osmanlı mutfağındaki çorba çeşitleri, dönemin zengin mutfak geleneğinin bir yansımasıydı ve farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanabilirdi. Günümüzde de bazı Osmanlı çorba tarifleri, geleneksel mutfaklarda hala sıkça bulunmaktadır. Klasik çorbalardan sıkılanlara...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 500 gram patates
- 1 litre et suyu
- 250 gram az yağlı köftelik kıyma
- Tuz, karabiber
- 8 yemek kaşığı tereyağı
- yarım limonun suyu
- 50 ml. domates suyu
- 2 adet yumurta
- yarım çay kaşığı pul biber ve tarçın
Terbiyeli Patates Çorbası Nasıl Yapılır?
- Patatesler tencerede iyice haşlanır
- Kıyma tuz ve karabiberle yoğurulup iri fındık boyutunda yuvarlanır
- Tereyağı kızdırılır ve köfteler pişirilir
- Pişen patatesin suyu süzülür üzerine et suyu eklenir
- Blender yardımıyla pürüzsüz hale getirilip, Tuz eklenir
- Kızaran köfteler patatesli suyun içine boşaltılır, Bir iki taşım kaynatılır
- Bir kapta yumurta sarılarıyla terbiye hazırlanır ve tencereye dökülür
- 4-5 dakika kaynatılır
- Servis ederken tereyağında kızartılan biber kasenin üstüne gezdirilir