Osmanlı Mutfağı: Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi

Osmanlı mutfağındaki çorba çeşitleri, dönemin zengin mutfak geleneğinin bir yansımasıydı ve farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanabilirdi. Günümüzde de bazı Osmanlı çorba tarifleri, geleneksel mutfaklarda hala sıkça bulunmaktadır. Klasik çorbalardan sıkılanlara...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Osmanlı Mutfağı: Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 500 gram patates
  • 1 litre et suyu
  • 250 gram az yağlı köftelik kıyma
  • Tuz, karabiber
  • 8 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım limonun suyu
  • 50 ml. domates suyu
  • 2 adet yumurta
  • yarım çay kaşığı pul biber ve tarçın

Terbiyeli Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Patatesler tencerede iyice haşlanır
  • Kıyma tuz ve karabiberle yoğurulup iri fındık boyutunda yuvarlanır
  • Tereyağı kızdırılır ve köfteler pişirilir
  • Pişen patatesin suyu süzülür üzerine et suyu eklenir
  • Blender yardımıyla pürüzsüz hale getirilip, Tuz eklenir
  • Kızaran köfteler patatesli suyun içine boşaltılır, Bir iki taşım kaynatılır
  • Bir kapta yumurta sarılarıyla terbiye hazırlanır ve tencereye dökülür
  • 4-5 dakika kaynatılır
  • Servis ederken tereyağında kızartılan biber kasenin üstüne gezdirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa