Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Milföyde Yeşil Erik
Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Milföyde Yeşil Erik Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 10-15 tane yeşil erik
- 500 gram dondurulmuş milföy hamuru
- 1 tane yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Un
Milföyde Yeşil Erik Nasıl Yapılır?
- Çözülen milföy hamurunun tabakaları unlanan tezgahta açılarak on beş dakika dinlendirilir
- Ardından karışıma 2 yemek kaşığı su ilave edilerek hamur yuvarlak şekilde kesildikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir
- Süt ile çırpılan yumurta sarısı hamurların üzerine ince olacak şekilde sürüldükten sonra iki parçaya ayrılan erikler dilimlenerek hamurun üzerine yerleştirilir
- Dizilen erik dilimlerinin üzerine limon suyu sürüldükten sonra milföy hamurunun kenarları çatalla delinerek şekil verilir
- Son olarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilen milföy üzerine pudra şekeri serpilerek servise hazır hale getirilir