Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Erik Pestili
Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Erik Pestili Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 kilo erik
- 3 yemek kaşığı şeker
Erik Pestili Nasıl Yapılır?
- Yıkanan erikler kurulanır, ikiye bölünür, sonra çekirdekleri çıkarılır
- Ardından iç kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirilen erikler önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir
- Soğuyan erikler püre kıvamına gelince mutfak robotundan geçirildikten sonra şeker eklenerek karıştırılır
- Yağlı kağıt serili tepsiye püre yayılarak 50 dereceye ayarlanmış fırında 6-8 saat aralığında kurumaya bırakılır
- Son olarak kurutma işleminin bitmesinin ardından hazır olan pestiller rulo yapılarak istenilen şekilde kesilir