Rakının Yanında Ne Gider: Balık köftesi
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Balık köftesi
Malzemeler:
- 2 iri mezgit yada beyaz etli balık
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 1 soğan
- 1 yumurta
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle balıklar tuzlu suda haşlanır ve sonrasında rondodan geçirilerek iyice püre haline getirilip üzerine karabiberle tuz eklenir
- Hazırlanan püre ıslatılıp ufalanan ekmekler ve rendelenen soğanla sarımsak eklenir
- Sonrasında yumurta, kekik, nane ve dereotu eklenerek iyice yoğurulur
- Son olarak avuçta yuvarlanır ve kızarmış tavaya koyularak köfteler kızartılır