Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Fransız Tostu Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fransız Tostu Tarifi
Malzemeler:
- 4 dilim bayat ekmek
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/4 çay kaşığı tarçın
- Tereyağı (kızartma için)
- Bal (servis için)
- Taze meyve dilimleri (servis için)
Nasıl Yapılıyor:
- Yumurtalar bir kaseye kırılır ve çırpılır
- Süt, vanilya özütü, toz şeker ve tarçın eklenir, İyice karıştırılır
- Büyük bir tava orta ateşte ısıtılır
- Tavaya biraz tereyağı veya bitkisel yağ eklenir ve eritilir
- Bayat ekmek dilimleri hazırlanan yumurtalı karışıma batırılır, Her iki tarafı da iyice kaplanır
- Ekmek dilimleri tavaya yerleştirilir ve altın rengi olana kadar her iki tarafı da kızartılır, Yaklaşık 2-3 dakika her bir taraf için yeterli olacaktır
- Kızaran ekmek dilimleri bir servis tabağına alınır
- Kalan ekmek dilimleri aynı şekilde kızartılır
- Fransız tostu dilimleri ahududu reçeli veya bal ile tatlandırılır
- Üzerine taze meyve dilimleri eklenerek servis yapılır