Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Fransız Tostu Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Fransız Tostu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Fransız Tostu Tarifi

Malzemeler:

  • 4 dilim bayat ekmek
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • Tereyağı (kızartma için)
  • Bal (servis için)
  • Taze meyve dilimleri (servis için)

Nasıl Yapılıyor:

  • Yumurtalar bir kaseye kırılır ve çırpılır
  • Süt, vanilya özütü, toz şeker ve tarçın eklenir, İyice karıştırılır
  • Büyük bir tava orta ateşte ısıtılır
  • Tavaya biraz tereyağı veya bitkisel yağ eklenir ve eritilir
  • Bayat ekmek dilimleri hazırlanan yumurtalı karışıma batırılır, Her iki tarafı da iyice kaplanır
  • Ekmek dilimleri tavaya yerleştirilir ve altın rengi olana kadar her iki tarafı da kızartılır, Yaklaşık 2-3 dakika her bir taraf için yeterli olacaktır
  • Kızaran ekmek dilimleri bir servis tabağına alınır
  • Kalan ekmek dilimleri aynı şekilde kızartılır
  • Fransız tostu dilimleri ahududu reçeli veya bal ile tatlandırılır
  • Üzerine taze meyve dilimleri eklenerek servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa