Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Köz Domates Çorbası Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Köz Domates Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Köz Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg közlenmiş domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Taze nane yaprakları (süslemek için)

Nasıl Yapılıyor:

  • Öncelikle, közlenmiş domateslerin kabukları soyulur ve doğranır
  • Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır
  • Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır ve doğranmış soğan eklenir, Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte sotelenir
  • Sarımsaklar eklenir ve kokuları çıkana kadar birkaç dakika daha sotelenir
  • Doğranmış domatesler tencereye eklenir ve karıştırılır 
  • Domatesler suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilir
  • Sebze suyu veya tavuk suyu eklenir
  • Tuz, karabiber ve pul biberi de eklenir
  • Karıştırılır ve kaynamaya bırakılır
  • Çorba kaynadıktan sonra ateş kısılır ve yaklaşık 15-20 dakika daha pişirilir, Domatesler iyice yumuşayana kadar
  • Çorba blender veya çırpma teli kullanılarak pürüzsüz bir kıvama getirilir
  • Eğer çorba daha kremamsı bir hale getirilmek isteniyorsa, içerisine süt eklenebilir, Süt eklenir ve karıştırılır
  • Çorba tekrar ocağa alınır ve ısıtılır
  • Servis yapılmadan önce üzeri taze nane yapraklarıyla süslenebilir
  • Sıcak veya soğuk olarak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa