Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Et Suyu Çorbası Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Et Suyu Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Et Suyu Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram dana eti
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet pırasa
  • Yarım bardak tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Nasıl Yapılıyor:

  • İlk olarak, dana eti iyice yıkanır ve bir tencereye koyulur, Üzerini geçecek kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır
  • Et kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpük bir kaşık yardımıyla alınır, Bu sayede çorba daha berrak olacak
  • Soğan soyulup yemeklik doğranır ve kaynayan et suyuna eklenir, Sarımsaklar ezilerek eklenir
  • Havuçlar, patatesler ve pırasa temizlenip doğranır, Bu sebzeler tencereye eklenir ve çorba kaynayana kadar pişirilir
  • Tel şehriyeler eklenir ve çorba kıvamını alana kadar pişirmeye devam edilir
  • Çorbanın üzerine tuz ve karabiber eklenerek tatlandırılır
  • Çorba ocaktan alınır ve biraz dinlendirilir
  • Ardından blender veya çorba süzgeci kullanılarak çorba pürüzsüz bir kıvama getirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa