Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Et Suyu Çorbası Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Et Suyu Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram dana eti
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet pırasa
- Yarım bardak tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
- Su
Nasıl Yapılıyor:
- İlk olarak, dana eti iyice yıkanır ve bir tencereye koyulur, Üzerini geçecek kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır
- Et kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpük bir kaşık yardımıyla alınır, Bu sayede çorba daha berrak olacak
- Soğan soyulup yemeklik doğranır ve kaynayan et suyuna eklenir, Sarımsaklar ezilerek eklenir
- Havuçlar, patatesler ve pırasa temizlenip doğranır, Bu sebzeler tencereye eklenir ve çorba kaynayana kadar pişirilir
- Tel şehriyeler eklenir ve çorba kıvamını alana kadar pişirmeye devam edilir
- Çorbanın üzerine tuz ve karabiber eklenerek tatlandırılır
- Çorba ocaktan alınır ve biraz dinlendirilir
- Ardından blender veya çorba süzgeci kullanılarak çorba pürüzsüz bir kıvama getirilir