Türlü Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Sebzelerin müthiş uyum oluşturduğu Türlü Yemeği, mutlaka yapılmalı...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Türlü Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Türlü Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gr kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • 250 gr taze fasulye
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan 
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivribiber
  • 2 adet soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kekik

Nasıl Yapılıyor: 

  • Fırın 150 derece önceden ısıtılır
  • Güvecin içi margarinle yağlanır ve bir kenara koyulur
  • Sıvı yağ bir tavada ısıtılır ve et eklenir
  • Et suyunu salıp çekene kadar pişirilir
  • Doğranmış soğan eklenir ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir
  • Salça ilave edilir
  • Birkaç dakika daha pişirilir ve güvecin içine aktarılır
  • Üzerine doğranan sebzeler katmanlar halinde sırasıyla eklenir: patates, kabak, taze fasulye, sivribiber, patlıcan, domates. 
  • Son olarak, doğranmış sarımsak eklenir ve baharatlar damak tadına göre ilave edilir
  • Suyu sebzelerin üzerine dökülür
  • Üstü kapatılır ve 2 saat 150 derecede fırında pişirilir
  • Sebzelerin pişirme süresinin sonunda pişip pişmediği kontrol edilir
  • Gerekirse, pişirme sırasında biraz daha su eklenir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa