Kabak Pizza Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Hem sağlıklı hem de farklı bu tarife bayılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kabak Pizza Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kabak Pizza Tarifi

Malzemeler:

Tabanı için;

  • 2 adet rendelenmiş kabak
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yulaf unu ya da kepeği
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2-3 adet doğranmış domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yaprak fesleğen
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • 50 gram mozzarella ya da kaşar peyniri
  • 8-10 adet dilimlenmiş zeytin
  • 4 adet çeri domates
  • 3-4 yaprak fesleğen

Nasıl Yapılıyor: 

  • Kabaklar soyulur ve rendelenir
  • Rendelenen kabakların suyu sıkılır, Fazla su, hamurun cıvık olmasına sebep olur
  • Kabakların üstüne yulaf unu veya kepeği, yumurta ve tuz ilave edilerek hamur oluşturulur
  • Hamur, yağlı kağıt serili tepsiye ince bir tabaka oluşturacak şekilde yayılır
  • Fırının turbo ayarında 20-25 dakika boyunca pişirilir
  • Sosu için ilk olarak bir tencere içerisinde sarımsaklar sotelenir
  • Üzerine salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur
  • Domatesler, tuz ve karabiber ilave edilip suyu çekene kadar pişirilir 
  • Fesleğen de eklendikten sonra bu karışım rondodan geçirilerek sosu hazırlanır
  • Fırından çıkarılan pizza tabanının üzerine hazırlanan sos eşit şekilde yayılır
  • Fesleğen ve dilimlenmiş zeytinler de eklendikten sonra dilimlenen çeri domatesler eşit aralıklarla pizzanın üzerine sıralanır
  • Bu aşamada tercihe göre pizzaya yakışacak başka malzemeler de eklenebilir
  • Üzerlerine, rendelenen peynir de serpilerek pizza tekrar fırına atılır
  • 180 derecelik fırında 10-15 dakika boyunca pişirilir
  • Pişen pizza dilimlere ayrılır ve soğumadan tüketilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa