Kabak Pizza Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Hem sağlıklı hem de farklı bu tarife bayılacaksınız!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kabak Pizza Tarifi
Malzemeler:
Tabanı için;
- 2 adet rendelenmiş kabak
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yulaf unu ya da kepeği
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 2-3 adet doğranmış domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yaprak fesleğen
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- 50 gram mozzarella ya da kaşar peyniri
- 8-10 adet dilimlenmiş zeytin
- 4 adet çeri domates
- 3-4 yaprak fesleğen
Nasıl Yapılıyor:
- Kabaklar soyulur ve rendelenir
- Rendelenen kabakların suyu sıkılır, Fazla su, hamurun cıvık olmasına sebep olur
- Kabakların üstüne yulaf unu veya kepeği, yumurta ve tuz ilave edilerek hamur oluşturulur
- Hamur, yağlı kağıt serili tepsiye ince bir tabaka oluşturacak şekilde yayılır
- Fırının turbo ayarında 20-25 dakika boyunca pişirilir
- Sosu için ilk olarak bir tencere içerisinde sarımsaklar sotelenir
- Üzerine salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur
- Domatesler, tuz ve karabiber ilave edilip suyu çekene kadar pişirilir
- Fesleğen de eklendikten sonra bu karışım rondodan geçirilerek sosu hazırlanır
- Fırından çıkarılan pizza tabanının üzerine hazırlanan sos eşit şekilde yayılır
- Fesleğen ve dilimlenmiş zeytinler de eklendikten sonra dilimlenen çeri domatesler eşit aralıklarla pizzanın üzerine sıralanır
- Bu aşamada tercihe göre pizzaya yakışacak başka malzemeler de eklenebilir
- Üzerlerine, rendelenen peynir de serpilerek pizza tekrar fırına atılır
- 180 derecelik fırında 10-15 dakika boyunca pişirilir
- Pişen pizza dilimlere ayrılır ve soğumadan tüketilir
