Pirinç Pilavı Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Her şeyin yanına yakışan işte o yemek pirinç pilavı...Pilav yapmak sanılanın aksine hiçte kolay değildir. İşte lezzetli mi lezzetli pilav yapmanın sırrı...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Pirinç Pilavı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılıyor:

  • Pirinç bir süzgeç içine alınır ve bol suyla yıkanır (Bu işlem pirincin üzerindeki nişastayı temizleyerek pilavın daha güzel olmasını sağlayacak)
  • Yıkanan pirinç süzgeçten çıkarılır ve bir kenarda bekletilir
  • Tencereye tereyağı veya sıvı yağ alınır ve eritilir
  • Eriyen yağın içine pirinç eklenir ve orta ateşte pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur (Bu işlem pirincin daha iyi pişmesini sağlayacak)
  • Kavrulan pirinçlere su ve tuz eklenir, Karıştırılır ve kaynamaya bırakılır
  • Kaynadıktan sonra ateş kısılır ve tencerenin kapağı kapatılır
  • Pirinçler suyunu tamamen çekene kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
  • Kapağı açmadan beklemeye özen gösterilir, (böylece pilav buhar içinde iyice şişecek)
  • Pilav piştikten sonra tencerenin altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır
  • Demlendikten sonra bir tahta kaşık veya çatal yardımıyla pirinç havalandırılarak karıştırılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa