Pirinç Pilavı Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Her şeyin yanına yakışan işte o yemek pirinç pilavı...Pilav yapmak sanılanın aksine hiçte kolay değildir. İşte lezzetli mi lezzetli pilav yapmanın sırrı...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılıyor:
- Pirinç bir süzgeç içine alınır ve bol suyla yıkanır (Bu işlem pirincin üzerindeki nişastayı temizleyerek pilavın daha güzel olmasını sağlayacak)
- Yıkanan pirinç süzgeçten çıkarılır ve bir kenarda bekletilir
- Tencereye tereyağı veya sıvı yağ alınır ve eritilir
- Eriyen yağın içine pirinç eklenir ve orta ateşte pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur (Bu işlem pirincin daha iyi pişmesini sağlayacak)
- Kavrulan pirinçlere su ve tuz eklenir, Karıştırılır ve kaynamaya bırakılır
- Kaynadıktan sonra ateş kısılır ve tencerenin kapağı kapatılır
- Pirinçler suyunu tamamen çekene kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
- Kapağı açmadan beklemeye özen gösterilir, (böylece pilav buhar içinde iyice şişecek)
- Pilav piştikten sonra tencerenin altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır
- Demlendikten sonra bir tahta kaşık veya çatal yardımıyla pirinç havalandırılarak karıştırılır
