Taze Fasulye Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Yaz mevsiminin en çok sevilen sebze yemeği fasulye, nasıl güzeldir. Yanına bir de cacık yaparsınız tadından yenmez.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Taze Fasulye Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Taze Fasulye Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • Su

Nasıl Yapılıyor:

  • Taze fasulyeler yıkanır, uçları kesilir ve isteğe bağlı olarak ortadan ikiye bölünür
  • Soğan doğranır ve sıvı yağ ile birlikte tencereye alınır
  • Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte sotelenir
  • Sarımsaklar ezilir veya rendelenir, tencereye eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur
  • Domatesler rendelenir veya küçük küpler halinde doğranır
  • Tencereye eklenir ve karıştırılır
  • Salça eklenerek birkaç dakika daha kavrulur
  • Taze fasulyeler tencereye alınır ve karıştırılır
  • Tuz, karabiber ve su ilave edilir
  • Fasulyelerin üzerini hafifçe geçecek kadar su eklenir
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir 
  • Taze fasulye yemeği piştikten sonra ocaktan alınır ve bir süre dinlendirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa