Fıstık ve Peynirli Pancar Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Fıstık ve Peynirli Pancar Tarifi, görselliği ile yemek masanızda görsel şölen oluştururken, lezzeti ile de mest edecek.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Fıstık ve Peynirli Pancar Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Fıstık ve Peynirli Pancar Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet pancar
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 dal kekik veya biberiye
  • Tuz ve karabiber
  • 1/4 su bardağı antep fıstığı içi
  • 1 greyfurt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 küçük soğan
  • Sarı ve kırmızı domates
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı labne
  • 1/2 su bardağı yoğurt

Nasıl Yapılıyor:

  •  175 derecede fırın önceden ısıtılır
  •  Büyük bir kapta temizlenip doğranan pancarlar, zeytinyağının yarısı, biberiye veya kekik dalları, tuz ve karabiber iyice karıştırılır
  • Bir borcam ya da fırın tepsisine aktarılıp fırına yerleştirilir
  • Pancarlar tamamen yumuşayana kadar pişirilir
  • Fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır
  • Antep fıstıkları bir havana yerleştirilir ve ezilene kadar havanda dövülür
  • Bir kaba limon suyu, dövülmüş fıstık, doğranmış soğan, greyfurt, domates, kalan zeytinyağı ve bal koyulup iyice karıştırılır
  • Yoğurt ve labne peyniri karıştırılıp tabağa iyice yayılır
  • Pancarlarla fıstıklı karışım harmanlanır ve yoğurtlu karışımın üzerine aktarılır
  • Üzerine peynir ve maydanoz dökülüp servis edilir

    Yorumlar

    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa