Ayvalı Kereviz Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. En sevilen zeytinyağlılardan Ayvalı Kereviz, hem çok lezzetli hem de sağlıklı bir yemek. İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ayvalı Kereviz Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet kereviz
- 1 adet ayva
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 1 limonun suyu
Nasıl Yapılıyor:
- Soğanlar julyen, havuçlar halka halka, kereviz ve ayva iri parçalar halinde doğranır
- Pilav tenceresinde soğan ve havuç sotelenir
- Üzerine şeker ilave edilir
- Kereviz, ayva ve limon suyu ilave edilip 5 dakika kavrulur
- Sürenin sonunda portakal suyu ve suyu dökülür, tuz ilave edilip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir
