Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Son derece basit hem de leziz...İşte Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası Tarifi
Malzemeler:
- Brüksel lahanası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke
- Tuz ve karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 su bardağı ceviz
Nasıl Yapılıyor:
- Zeytinyağı tavaya alınır, rendelenen sarımsaklar kokusu çıkana kadar kavrulur
- Sonra dış yaprakları çıkarılmış, tabanı kesilip ikiye bölünmüş brüksel lahanaları ve arpacık soğanlar eklenip güzelce sotelenir
- Balzamik sirke ve baharatlar eklenir
- Ayrı bir tavada cevizler kavrulur, sonrada diğer karışıma eklenir
- Brüksel lahanaları ve arpacık soğanlar yumuşayıp renk değiştirene kadar karıştırılarak kavurmaya devam edilir
- Servis ederken zeytinyağı ve limon dökülür
