Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Zeytinyağlı Lahana Sarmasına bayılmayan yoktur herhalde. Bir de bu tarifle deneyin, İşte Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet lahana
İç Malzemeleri:
- 3 su bardağı pirinç
- 3 kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- Tuz
- 1.5 su bardağı ılık su
Pişirme Malzemeleri:
- Sıcak su
- Tuz
- 1 limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Nasıl Yapılıyor:
- Lahana kaynar suda haşlanır
- Yaprakları birbirinden ayrılır
- Derin bir tavaya zeytinyağı ve küçük küçük doğranan soğanlar alınır ve kavrulur
- Salça da eklenip kavrulduktan sonra yıkanıp suyu süzdürülen pirinçler ilave edilip kavurmaya devam edilir
- Limon tuzu, tuz, nane ve suyu da eklenip kaynamaya bırakılır
- Kaynamaya başladığında kısık ateşe alınır ve suyu çekene kadar pişirilir
- Pişirilecek tencerenin tabanına bir sıra lahana serilir ve haşlanan lahanalar zemin üzerine serilip ılımış iç harcından eklenerek sarılır
- Yapraklar ve harç bitene kadar bu işlem teker teker tekrarlanır
- Tencerenin içerisine sarmaların üstünü hafif geçecek kadar sıcak su ilave edilip tuz atılır
- Kapağını kapatarak kaynaması beklenir
- 1 saat kadar pişirilir
