Yabani Pirinçli Pazı Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Pazı severler bu tarife bayılacak, İşte Yabani Pirinçli Pazı Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yabani Pirinçli Pazı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yabani Pirinçli Pazı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yabani pirinç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet ince dilimlenmiş kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı doğranmış pazı 
  • 1 adet konserve nohut
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • tuz ve karabiber

Nasıl Yapılıyor: 

  • Yabani pirinç paket talimatlarına göre pişirilir
  • Kırmızı soğan ince ince dilimlenir, sarımsaklar kıyılır ve pazı kabaca doğranır
  • Geniş bir tavada zeytinyağı ısıtılır
  • Soğan yarı şeffaf olana kadar sotelenir
  • Ardından sarımsaklar ilave edilip pişirilir
  • Pazılar eklenir ve hafif solana kadar yaklaşık 3 dakika pişirilir
  • Nohutlar, kişniş, tuz ve karabiber eklenir
  • İyice karıştırılır ve 5 dakika daha sotelemeye devam edilir
  • İster sıcak ister soğuk olarak servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa