Yabani Pirinçli Pazı Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Pazı severler bu tarife bayılacak, İşte Yabani Pirinçli Pazı Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yabani Pirinçli Pazı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yabani pirinç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet ince dilimlenmiş kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 su bardağı doğranmış pazı
- 1 adet konserve nohut
- 1 çay kaşığı kişniş
- tuz ve karabiber
Nasıl Yapılıyor:
- Yabani pirinç paket talimatlarına göre pişirilir
- Kırmızı soğan ince ince dilimlenir, sarımsaklar kıyılır ve pazı kabaca doğranır
- Geniş bir tavada zeytinyağı ısıtılır
- Soğan yarı şeffaf olana kadar sotelenir
- Ardından sarımsaklar ilave edilip pişirilir
- Pazılar eklenir ve hafif solana kadar yaklaşık 3 dakika pişirilir
- Nohutlar, kişniş, tuz ve karabiber eklenir
- İyice karıştırılır ve 5 dakika daha sotelemeye devam edilir
- İster sıcak ister soğuk olarak servis edilir