Biber Dolması Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Bu lezzete kim hayır diyebilir ki...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Biber Dolması Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Biber Dolması Tarifi

Malzemeler:

  • 15 adet dolmalık biber
  • 170 gram dana kıyma
  • 4 adet domates
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 demet taze nane ince kıyılmış
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Nasıl Yapılıyor:

  • Geniş bir kabın içerisinde kıyma, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş sarımsak, pirinç, doğranmış domates, taze nane, tuz, karabiber ve sıvı yağ iyice harmanlanır
  • Dolmalık biberler yıkanır ve çekirdeklerinden ayıklanır
  • İçerisine hazırlanmış harçtan koyulur
  • Çok fazla doldurulmaz
  • Isıya dayanıklı fırın kabına yerleştirilir
  • Sosu için; su, sıvı yağ, domates ve biber salçası karıştırılır
  • Biberlerin üzerine dökülür
  • 150 derece fırında 55 dakika kadar pişirilir
  • Taze nane eşliğinde servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa