Patlıcan Yemeği Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Patlıcan Yemeğine kim hayır diyebilir.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Patlıcan Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patlıcan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 adet taze soğan
- 1/2 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Yarım su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılıyor:
- Patlıcanlar istenilen şekilde soyulur ve iri bir şekilde doğranır, tuzlu suda bekletilir, acı suyu çıkartılacaktır
- Soğan soyulur yemeklik doğranır
- Domates rendelenir
- Sarımsak ince bir şekilde doğranır
- Patlıcanların suyu süzdürülür
- Kâğıt havlu ile fazla suları aldırılır
- Bir kasede zeytinyağı, tuz ve karabiber karıştırılır
- Tüm sebzeler bu karışıma bulanır
- Ardından sebzeler ısıya dayanıklı fırın kabına alınır
- Sıcak su ile salça bir kasede karıştırılır
- Sebzelerin üzerine bu karışım ilave edilir
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika kadar pişirilir
- Üzerine taze soğan doğranarak servis edilir
