Tava böreği Tarifi
Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Tava böreği Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılıyor:
- Kullanılacak tava kısık ateşte yanan ocağa koyulur ve 1 adet yufka, kenarları tavadan dışarıya taşacak şekilde yerleştirilir
- Geniş bir kasede süt, yumurta, sıvı yağ ve tuz karıştırılır
- Geriye kalan 3 adet yufka parçalara ayrılır ve yufkalar yumurtalı karışıma batırılır
- Tavanın üzerinde duran yufkanın üzerine parçalara ayrılmış yumurtalı harca batırılan yufkalardan yayılır ve üzerine rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynir eklenip aynı işlem iki kere daha tekrarlanır
- Kenarlara taşan yufkalar içe doğru katlanırken yumurtalı karışım da kuru olan yufkaların üzerine sürülür ve yapışması sağlanır
- Börek tamamen kapatıldıktan sonra tavanın kapağı kapatılır ve kısık ile orta arasında olan ateş üzerinde her bir yüzeyi 15'er dakika pişirilir
