Tava böreği Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Tava böreği Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tava böreği Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Nasıl Yapılıyor: 

  • Kullanılacak tava kısık ateşte yanan ocağa koyulur ve 1 adet yufka, kenarları tavadan dışarıya taşacak şekilde yerleştirilir
  • Geniş bir kasede süt, yumurta, sıvı yağ ve tuz karıştırılır
  • Geriye kalan 3 adet yufka parçalara ayrılır ve yufkalar yumurtalı karışıma batırılır
  • Tavanın üzerinde duran yufkanın üzerine parçalara ayrılmış yumurtalı harca batırılan yufkalardan yayılır ve üzerine rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynir eklenip aynı işlem iki kere daha tekrarlanır
  • Kenarlara taşan yufkalar içe doğru katlanırken yumurtalı karışım da kuru olan yufkaların üzerine sürülür ve yapışması sağlanır
  • Börek tamamen kapatıldıktan sonra tavanın kapağı kapatılır ve kısık ile orta arasında olan ateş üzerinde her bir yüzeyi 15'er dakika pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa