Kremalı Bombolini Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kremalı Bombolini Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kremalı Bombolini Tarifi

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı ılık süt

Kızartmak için:

  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

İç Dolgusu için:

  • 1 kase pasta kreması ( İsteğe göre çikolata, marmelat ve reçel kullanılabilir)

Nasıl Yapılıyor:

  • Bir kabın içerisinde maya, süt ve şeker karıştırılır
  • Yumurtalar ilave edilir ve çırpılır
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı eklenir ve karıştırmaya devam edilir
  • Un azar azar elenerek içerisine eklenir ve yoğurma işlemine başlanır
  • 6 dakika boyunca yoğurduktan sonra ele yapışmayan bir kıvam elde etmiş olunacak
  • Üzeri streç filmle kapatılır ve yarım saat dinlendirilir
  • Mutfak tezgâhına hafif un serpilir ve mayalanan hamur üzerine alınır
  • Çok fazla kalın veya ince olmayacak şekilde açılır
  • Bir tavada yağ kızdırılır
  • Yuvarlak şekil verilen hamurlar arkalı ve önlü kızartılır
  • Yağını çekmesi için kâğıt havlu üzerine alınır
  • Ardından sıkma torbasına krema aktarılır
  • Pişen hamurların içerisine küçük delikler açılır ve krema doldurulur
  • Üzerine pudra şekeri serpilir ve hemen servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa