Kremalı Bombolini Tarifi
Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kremalı Bombolini Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı ılık süt
Kızartmak için:
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
İç Dolgusu için:
- 1 kase pasta kreması ( İsteğe göre çikolata, marmelat ve reçel kullanılabilir)
Nasıl Yapılıyor:
- Bir kabın içerisinde maya, süt ve şeker karıştırılır
- Yumurtalar ilave edilir ve çırpılır
- Oda sıcaklığındaki tereyağı eklenir ve karıştırmaya devam edilir
- Un azar azar elenerek içerisine eklenir ve yoğurma işlemine başlanır
- 6 dakika boyunca yoğurduktan sonra ele yapışmayan bir kıvam elde etmiş olunacak
- Üzeri streç filmle kapatılır ve yarım saat dinlendirilir
- Mutfak tezgâhına hafif un serpilir ve mayalanan hamur üzerine alınır
- Çok fazla kalın veya ince olmayacak şekilde açılır
- Bir tavada yağ kızdırılır
- Yuvarlak şekil verilen hamurlar arkalı ve önlü kızartılır
- Yağını çekmesi için kâğıt havlu üzerine alınır
- Ardından sıkma torbasına krema aktarılır
- Pişen hamurların içerisine küçük delikler açılır ve krema doldurulur
- Üzerine pudra şekeri serpilir ve hemen servis edilir
